Muzeu-Atelier Școala de la Piscu – deschis sâmbătă și duminică, orele 11-17
Școala de vară Țigănești-Piscu-Țigănești, ediția a III-a a fost finanțată de Consiliul Judetean Ilfov prin Centru Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și sprijinită de primarul comunei Ciolpani, Călin Bogdan Cristian.
În perioada 29 iulie -5 iulie, au fost prezenti din nou la Piscu reprezentanți ai comunității de la Țigănești/Rep.Moldova: 15 elevi de gimnaziu și 4 doamne profesoare.
Au descoperit patrimoniul local; startul și bază cotidiană a fost la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu iar găzduirea plină de ospitalitate la Poiana Florilor.
„A fost teatru cu actorul Stefan Ruxanda, lucrând un scenariu de poveste populară, despre ura neîmpăcată între două sate vecine, stinsă de dragostea dintre Natalia și Ivan, un scenariu minunat pus pe hârtie de Cosmina Dragomir. A fost atelierul de bărci Apele Unite ale României, condus cu entuziasm de marangozul Viorel Gheorghe. Nu doar am pornit construirea unei canotci dar am și parcurs capitole teoretice de fizică, pornind însă de la partea practică. Au fost ore frumoase de cusut alături de Olesea Enachi. Doamnele de la Țigănești au pornit o nouă cămașă la 8 mâini” ne-a declarat cea care a construit acest loc de vis….Adriana Scripcariu, istoric de artă și inițiator al proiectului.
Spectacolul de teatru al copiilor și focul de tabără cu cântece au adus alături vechi prieteni ai proiectului și au deschis inimile și mai mult pentru viitoarele întâlniri.
Ceramică țărănească, povești despre lut, multi-media cu oale de Pisc, puteți găsi dacă vizitați muzeul din Comună Ciolpani, sat Pisc.
Atelierele deschise sunt destinate olăritului linogravurii, picturii – copii și adulți.