Înainteprăznuirea Nașterii Maicii Domnului: 7 septembrie la Ciolpani

Conform tradiției creștine, Fecioara Maria a fost concepută de Sfântul Ioachim și Sfânta Ana, părinții săi, în vârstă înaintată, după o perioadă de sterilitate.

Nașterea ei a fost un eveniment deosebit, considerat un semn al harului lui Dumnezeu și pregătirea pentru nașterea lui Iisus, care avea să fie Fiul lui Dumnezeu.

Înainteprăznuirea Nașterii Maicii Domnului este o sărbătoare importantă în tradiția ortodoxă și este însoțită de slujbe religioase speciale, rugăciuni și aduceri de mulțumire pentru darul vieții Mariei.

Mulți credincioși participă la aceste slujbe și aduc flori în biserică pentru a sărbători această zi.

Această sărbătoare a Maicii Domnului are o semnificație spirituală profundă în creștinism și servește ca un moment de reflecție asupra rolului important pe care Maria l-a jucat în planul mântuirii și în viața lui Iisus Hristos.

La parohia din Ciolpani cu hramul Nașterea Maicii Domnului aseară a fost slujba de Vecernie susținută de 8 preoți veniți din parohiile din împrejurimi.Părintele coslujitor Cristian Manicea impreună cu parohul au oficiat Acatistul Maicii Domnului,Vecernia Mare și Litia în fața a peste 80 de credincioși.Această sărbătoare este prima din noul an bisericesc care a început la 1septembrie. La biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului au fost prezenți reprezentanții administrației locale în frunte cu primarul Călin Bogdan Cristian și viceprimarul Ioniță Ilie,consilieri locali .

Toti cei veniți la slujbă au putut degusta preparatele pregătite în cinstea sfintei sărbători și au primit în dar de la părintele Cristian Manicea icoane cu Maica Domnului.

La parohia din Ciolpani s-a oficiat in data de 8 septembrie slujba cu ocazia Nașterii Maicii Domnului de către preoții lăcașului de cult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *