Școlile din Ciolpani pregătite să își primească elevii

Luni la deschiderea anului școlar 2023-2024 elevii din comuna Ciolpani au parte ca în fiecare an de multe surprize pregătite de primarul Calin Bogdan Cristian împreună cu aparatul administrativ.

Edilul ne-a prezentat situația la zi a tuturor unităților de învățământ.

” Clasele sunt pregătite, curate, dezinfectate si isi asteapta elevii cu drag.

Grădinițele Piscu, Izvorani și Țigănești au beneficiat în această vară de reparații constand in zugraveli interioare si exterioare, reabilitat grupuri sanitare, inlocuit parchet si gresie precum și dotare cu mobilier nou acolo unde a fost necesar, conform referatelor de necesitate primite de la administratia scolii, respectiv la gradinite. In toate celelalte spații s-au realizat zugrăveli si igienizari.

In cadrul proiectului PNRR, COMUNA Ciolpani a incheiat contractul de finantare nr. 65DOT/2023 reprezentand dotare cu mobilier , materiale didactice si echipamente digitale a unitatilor de invatamant din comuna CIOLPANI, in valoare de 1.552.193,16 lei.

Ca in fiecare an, elevii claselor pregatitoare si clasele I vor primi din partea Primariei cate un ghiozdan dotat cu rechizite .

Microbuzele școlare sunt pregatite din toate punctele de vedere si vor asigura transportul elevilor, în funcție de programul acestora, ce se va stabili ulterior.

Tot luni, 11 septembrie 2023, cu ocazia deschiderii anului scolar, se va inaugura si SALA DE SPORT a comunei Ciolpani de care va beneficia toti copiii din localitate.

Mentionez ca SALA DE SPORT, este o investitie a COMPANIEI NAȚIONALE DE INVESTIȚII S.A., în valoare de 8.405.552,60 lei cu TVA , are 180 de locuri si a fost realizată în cadrul contractului de proiectare și execuție lucrări nr.92/17.02.2020.

Contribuția Primăriei Ciolpani la investiție a constat în racordarea la utilități. Recepția lucrării s-a realizat în aprilie 2023. Sala de sport are în prezent ca dotări: spaliere, panouri de baschet, fileu de volei și de tenis și plasă perimetrală de protecție conform contract. Pentru protecția spațiului de joc, Primăria Ciolpani a achiziționat și montat un material de protecție folosit în timpul evenimentelor, altele decât cele sportive.

In luma mai 2023, s-au realizat trotoare si parcari la sala de sport in suprafata de 444,4 mp , precum si un teren de sport multifunctional cu noctura, pentru desfasurarea orelor de sport in aer liber.

In cadrul festivitatii de deschidere a anului scolar, vom premia elevii cu rezultate la olimpiade si concursuri nationale 2023,in numar de 27 si 5 profesori, precum si acordarea unor plachete , drept recunostinta pentru intreaga activitate, cadrelor didactice care au activat in Scoala Gimnaziala nr. 1 Ciolpani.

Consideram ca toate unitatile de invatamant din comuna , sunt intr-o stare impecabila si va asteptam cu drag la deschiderea noului an scolar 2023-2024″.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *