Ziua Eroilor la Domnești

Ziua Eroilor la Domnești

25 mai este o zi de sărbătoare pentru creștini, 𝗜𝗻𝗮𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗗𝗼𝗺𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗶𝘀𝘂𝘀 𝗛𝗿𝗶𝘀𝘁𝗼𝘀, care are loc la 40 zile de la sărbătoarea Învierii. Odată cu această importantă sărbătoare creștină se omagiază și 𝗭𝗶𝘂𝗮 𝗘𝗿𝗼𝗶𝗹𝗼𝗿, iar în fiecare biserică din țară se trag clopotele în semn de veșnică pomenire și recunoștință pentru cei ce au luptat pentru țara noastră.La Domnești cu această ocazie au fost elogiati eroii căzuți pe front în lupta pentru integritatea și libertatea țării noastre, prin depunerea unor coroane și flori în semn de recunoștință și apreciere pentru sacrificiul făcut.
Evenimentul a avut loc la Cimitirul Eroilor din Parohia Izvorului Tămăduirii și la Troița, monumentul din vatra satului. Adrian Ghiță,primarul comunei a participat împreună cu Consiliul Local, un sobor de preoți, cetățeni și cu Corul Școlii Gimnaziale care au susținut un program artistic de muzică și dans.
„Este responsabilitatea noastră să păstrăm tradiția comemorării eroilor neamului nostru, arătând astfel că sacrificiul lor pentru noi nu a fost în zadar și mai mult, că le urmăm exemplul de curaj și de datorie, în oricare circumstanțe suntem supuși” a declarat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *