Creșă în Jilava pe strada Gării, lângă Parcul Gării

Primarul de la Jilava, Elefterie Ilie Petre, a întrat în linie dreapta cu lucrările la creșa din comună. Începând cu 1 octombrie, creșa de pe strada Garii își deschide porțile pentru copilașii din localitate.
Edilul a verificat personal stadiul lucrarilor și este multumit de ceea ce s-a realizat.
” Alături de viceprimarul Cristian Alexandru, am stat de vorba si cu reprezentantul constructorului, dar si cu oamenii din zona care abia asteapta deschiderea creșei.
Asadar, Centrul social multifunctional „Hansel si Gretel” din comuna Jilava, în cadrul căruia va funcționa serviciul social de zi, având rolul de a oferi servicii integrate de ingrijire, supraveghere și educație timpurie pentru copiii de varsta antepreșcolară, se va deschide de la 1 octombrie.
Centrul social Multifunctional „Hansel si Gretel” va funcționa în subordinea Consiliului Local al Comunei Jilava, cu o capacitate maima de 60 de locuri pentru copiii de vârstă antepreșcolară și iși va desfașura activitatea in spatiul situat in comuna Jilava, strada Gării, nr 159 bis, județ Ilfov.
Potrivit prevederilor art. 9 din Legea 263/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea creșelor, cu modificarile si completarile ulterioare părintii/ reprezentantii legali ai copiilor au obligatia sa plateasca o contributie lunara de intretinere pentru fiecare copil inscris la cresa care beneficiaza de serviciile acesteia. Din calculele privind stabilirea costului mediu a reiesit suma de 18 lei/zi/copil, iar in cazurile familiilor cu mai multi copii, costul este mai mic” a precizat primarul.
”De serviciile Centrului Social Muntifunctional „Hansel si Gretel” din comuna Jilava vor beneficia copii cu varste cuprinse intre 3 luni si 3 ani ai caror parinti au domiciliul sau resedinta in comuna Jilava si care sunt apti din punct de vedere medical pentru a frecventa colectivitatea” a declarat viceprimarul.
Alcătuirea grupelor de copii se va face ținând cont de recomandarile metodologice de organizare și functionare a creselor in vigoare, de conditiile materiale si de functionare ale unitatii, precum si de posibilitațile de asigurare a resursei umane necesara asigurarii nivelului de protectie si de educatie pe care il necesita copiii.
Beneficiarii serviciilor acordate in centru pot fi organizati din punct de vedere educational pe grupe de varste, astfel:
Grupa mica: copii cu varsta intre 3 luni si 1 an
Grupa mijlocie: copii cu varsta intre 1- 2 ani
Grupa mare: copii cu varsta peste 2 ani.
Cererile de inscriere se depun la Gradinita Alba ca Zapada, de pe strada Odai nr 142.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *