Inundațiile in Pantelimon rămân o amintire …în curând


Orașul Pantelimon s-a confruntat cu inundații în ultimii ani care au adus prejudicii cetățenilor.
Administrația din oraș a investit in ultimii ani, atât cât a permis bugetul, în dezvoltarea rețelei de canalizare pluvială, pe străzile ce aparțin domeniului public. În același timp s-a dezvoltat proiectul ”Realizare retele de canalizare pluvială – Subtraversare CF și Șoseaua de Centură km 17+670,62 – lac Tânganu, oraș Pantelimon, jud. Ilfov”.
A doua etapă a proiectului aflat în derulare va fi finalizată, urmând a se începe probele de funcționare și micile corecturi, daca și unde va fi cazul. „Proiectul constă în preluarea apelor meteorice de pe străzile din zona de nord a orașului nostru (Călărași, Răscoalei, Câmpului, Tractorului, George Călinescu și adiacente), trecând prin stația de pompare din strada Câmpului și fiind deversate în valea naturală a lacului Tânganu.
Scopul acestui proiect amplu a fost de a nu încărca suplimentar rețelele de preluare a apelor pluviale existente și rezolvarea problemei inundațiilor din zona de nord a orașului nostru” ne-a declarat viceprimarul Viorel Cecate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *