Proiectul Magistralei de metrou M6 până la Otopeni se realizează!

O investiție importanta pentru regiunea București Ilfov este proiectul Magistrala de metrou M6 pina la Otopeni, care a fost deblocat de guvern zilele trecute.
Președintele Cj Ilfov ,Hubert Thumma ne-a oferit citeva precizări despre istoricul proiectului .
„S-a spus că nu este rentabil să se construiască metroul M6, Băneasa-Aeroport Otopeni. Că e prea scump și că prea puțini oameni locuiesc și muncesc în Otopeni, iar numărul de călători ar fi unul redus. Aceiași oameni care au vrut să arunce la coșul de gunoi această investiție susțin că vor să facă din România o țară ca afară. Atunci să aruncăm o privire peste hotare, spre țările dezvoltate pe care le luăm drept model.
În orașul Schwechat din Austria există aeroport internațional și legătură directă la metrou. Potrivit celor mai noi date, Schwechat are aproximativ 18.000 de locuitori. În orașul Otopeni, Ilfov, avem aeroport internațional, dar nu avem metrou. În Otopeni sunt peste 18.000 de locuitori.
Dincolo de asta, să nu uităm un lucru extrem de important: România a primit de la Japonia un împrumut de peste 300 de milioane de euro pentru întreaga Magistrală M6. Nu ne permitem să compromitem relațiile diplomatice cu Japonia. Nu avem voie să renunțăm la un proiect care pune România pe harta țărilor ce au în vedere, mai înainte de orice, dezvoltarea comunităților.

Proiectul Magistralei de metrou M6 (în lungime de aproximativ 14 kilometri), pe scurt:

  • secțiunea Sud, între stațiile 1 Mai și Tokyo, zona Complexului Comercial Băneasa, va avea o lungime de 6 kilometri și va cuprinde 6 stații. Valoarea totală e de circa 720 de milioane de euro. 70% din sumă reprezintă fonduri europene nerambursabile.
  • secțiunea Nord, între stațiile Tokyo și Aeroport Henri Coandă, va avea o lungime de 8 kilometri și va cuprinde 6 stații. Valoarea este de aproximativ 666 de milioane de euro, din care 330 de milioane de euro sunt bani ce ne-au fost împrumutați de Agenția Națională de Cooperare a Japoniei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *