Comuna Domnești își dorește, împreună cu Consiliul Județean Ilfov, mai multă responsabilitate și mai puțină suferință pentru animale


„Locul animalelor nu este pe străzi, iar eutanasierea acestora nu se regăsește în viziunea conducerii Consiliului Județean” Ilfov a declarat vicepreședintele Cj Ilfov, Vincentiu Voicu.
Cele zece camere de supraveghere video incluse în cadrul primului proiect pilot, realizat alături de echipa noului Departament de Protecția Animalelor din cadrul Consilului Județean au fost montate în Domnesti.
Aparatul administrativ din Domnești a pus la dispoziție spațiul destinat monitorizării sistemului, dar asigură și personal în vederea monitorizării. Totodată, se obligă să sesizeze Biroul Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov atunci când se constată un caz de abandon.
Presedintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a declarant cu acest prilej că nu poate fi aruncat ”un suflet la colț de stradă”. ”Nu mai acceptăm acest comportament în Ilfov. Îmi doresc în Ilfov o comunitate civilizată, cu oameni care au respect și grijă față de animale. Pe viitor, ne dorim să implementăm acest proiect în mai multe localități din județul nostru. Vă anunț pe această cale că, la nivelul Consiliului Județean, s-a înființat Biroul Protecția Animalelor și vă propun un plan pe termen lung pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și animalelor, un plan care se bazează pe sterilizare și adopție”, a precizat Hubert Thuma.
Proiectul „Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință”, implementat pentru început în Domnești, dă startul unui concept pe termen lung, care are ca obiective principale: adopția, sterilizarea, combaterea eutanasierii și asumarea responsabilității, a noastră, a tuturor locuitorilor județului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *