Acțiuni culturale de promovare a patrimoniului cultural local la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu

La Muzeul-Atelier Școala de la Piscu din comuna Ciolpani au loc acțiuni dedicate promovării patrimoniului cultural local și a tehnicilor tradiționale țărănești – olărit, cusut in perioada 18-24 iunie 2023.
In ziua de 18 iunie a avut loc un Concert „Călin Torsan & Multumult”, despre imnurile naționale (ora 17.30). Pe 21 iunie la ora 17.00 are loc evenimentul „Teatru și Muzică” – de la copii către copii – momente teatrale, percuție, muzică folk, cu copii de la Piscu și Țigănești (Republica Moldova).
24 iunie – de Ziua Internațională a Iei și este programată o vizită la Muzeul-Atelier Școala de la Piscu .Aici vor fi deschise atelierele de cusături tradiționale pentru copii (între orele 11 – 13 și 15 – 17), unde vor participa doamnele de la Șezătoarea București și Șezătoarea Basarabia, cu o expoziție de cămăși cusute recent, semnate de către Oleasea Enachi de la Șezătoarea Basarabia. De la ora 18.00 va urma un concert Mădălina Pavăl, cu muzică inspirată din folclor.

Tabăra de la Pisc din 18 – 24 iunie 2023, va găzdui un grup de 17 copii și 3 profesori de la Gimnaziul Țăgănești / Strășeni / Republica Moldova . Aceștia vor participa la ateliere și excursii de documentare și vor fi parte din evenimentele menționate mai sus. Organizator a toate acestea este Asociația Gașpar, Baltasar & Melchior / Școala de la Piscu, prin Adriana și Virgil Scripcariu.
Evenimentele sunt susținute financiar de Consiliul Judetean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *