Ultimele teste la pasajul Domnești

In data de 1 noiembrie a început 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗶𝗹𝘂𝗺𝗶𝗻𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰 aferent pasajului din comuna Domnești. Au fost montați 256 stâlpi pentru iluminat public. Secretarului de Stat Irinel Scrioșteanu însoțit de primarul Adrian Ghiță, ne-au prezentat ultimile informații despre pasaj.
” Sistemul de iluminat este dotat cu telegestiune, care permite reglajul intensității luminii în funcție de trafic, pentru a economisi la maximum energia electrică. Toate lămpile sunt LED și consumă maximum 22 kWh.
De asemenea, au început și testele de încercare a suprastructurii pasajului, care reprezintă o metodă de verificare practică, în care se urmărește determinarea comportamentului real al structurii prin încercare. Încercarea pasajului se desfășoară în două etape, după cum urmează:
𝗜𝗻𝗰𝗲𝗿𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶𝗰𝗮, prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare. Poziționarea camioanelor s-a făcut în asa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcarile frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulație, cât și două camioane, aflate la o distanță de 7 metri.
𝗜𝗻𝗰𝗲𝗿𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗶𝗻𝗮𝗺𝗶𝗰𝗮, care se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate.”
Mai sunt câteva zile pina vom circula pe pasajul așteptat de multe generații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *