Elefterie Ilie Petre se tine de cuvânt la Jilava

Primele familii din zona Capace din comuna Jilava au putut beneficia de energie electrică după cum a promis primarul Elefterie Ilie Petre.
„Le-am promis oamenilor că îi voi ajuta și iată că proiectul privind racordarea la rețeaua de energie electrică a fost dus la bun sfârșit.
E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, a finalizat lucrările de extindere cu aproape 2 kilometri a rețelei electrice în localitatea Jilava din județul Ilfov, o investiție ce se ridică la peste 1,7 milioane de lei” a declarat edilul.

Extinderea cuprinde străzile Prelungirea Merișor, Prelungirea Ungureni și Prelungirea Primăverii.

Locuințele a 250 de familii din medii defavorizate vor fi racordate la rețeaua de energie electrică, fiecare loc de consum având instalat un contor inteligent. Cu ajutorul acestuia, clienții pot avea un control mai bun al consumului de electricitate și, implicit, posibilitatea de a economisi energie electrică.
Se vor instala cinci posturi noi de transformare de medie tensiune în anvelopă betonată și instalarea de cabluri electrice subterane, de medie și de joasă tensiune.Toate cele cinci posturi sunt dotate cu echipamente de telecomunicații ce asigură includerea lor în sistemul de telecontrol. Prin intermediul acestuia, operatorul de distribuție a energiei electrice intervine rapid, de la distanță, în cazul în care în rețea se înregistrează avarii.
„E-Distribuție Muntenia vine în sprijinul tuturor consumatorilor, fără excepție, și pune pe primul plan nevoile acestora, construind un viitor sigur și sustenabil prin rețele electrice digitalizate, inteligente și flexible. Racordarea celor 250 de familii din Jilava la sistemul de energie electrică înseamnă inclusiv un sprijin important în parcursul educațional și socio-economic al comunității respective, în special al tinerilor”, a declarat Alin Crăciunescu, director regiune E-Distribuție Muntenia.
1,3 milioane de lei sunt costuri acoperite de operatoul de distribuție din toată investitia, la care se adaugă cele suportate de Primăria Jilava.
„Colaborarea Primăriei Jilava cu E-Distribuție Muntenia înseamnă un ajutor important pentru cele 250 de familii ce locuiesc în zona străzilor Prelungirea Merișor, Prelungirea Ungureni și Prelungirea Primăverii din comuna Jilava. Sunt familii care au copii și era normal să le asigurăm acces la rețeaua de energie electrică. Le-am promis acestor oameni ca mă voi implica în a-i ajuta și mă bucur că acest proiect a fost dus la bun sfârșit”, a declarat Elefterie Ilie Petre, primarul comunei Jilava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *