Sala de sport la Domnesti

Adrian Ghiță, primarul comunei Domnesti are obiective importante pentru comunitate. Unul dintre ele a fost semnarea ordinului de începere a lucrărilor pentru obiectivul de dezvoltare denumit „Sală de sport școlară și intervenții de reparare+reconformare clădire existentă, vestiare, bază sportivă la Școala Gimnazială „George Corneliu”.
Începerea lucrărilor acestui proiect trebuia semnat mult mai devreme , însă s-a așteptat primirea avizului din partea Ministerului Culturii.
La începutul lunii iunie 2020 ai semnat contractul de achiziție publică, având ca obiect proiectarea și execuția lucrării intitulate ”Sală de sport școlară și intervenții de reparare+reconformare clădire existentă, vestiare, teren de sport pentru Școala Gimnazială Gheorghe Corneliu, comuna Domnești, județul Ilfov”.
Elevii de la școlile din localitate vor beneficia de toate avantajele unei săli de sport moderne,
multifuncționale, cu o capacitate pentru aproximativ 195 de persoane, cu acces facil și grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități, depozit pentru materiale sportive și echipament, precum și vestiare cu dușuri și grupuri sanitare
pentru echipe și oficiali, amenajate conform rigorilor și normelor legale ce privesc competițiile sportive.
Sala de sport se construieste în zona centrală a localității Domnești, imediat în spatele clădirii Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Corneliu” și lângă clădirea existentă a vestiarelor. Aria desfășurată este de 1040 mp.

„Soluția propusă este realizarea unui corp independent de clădire, nou, pentru o sală multifuncțională și legarea/alipirea lui de corpul de clădire existent al vestiarelor bazei sportive, lăsate în paragină, deși au fost construite în ultimii 10 ani.
Ocuparea noului complex de clădiri va fi în mod curent de 4-6 ore/zi și maximum 8-10 ore pe zi
pentru programul de pregătire suplimentară „after- school”.
Noul corp de clădire va avea un parter înalt pentru sală multifuncțională, realizat parțial din structură de beton armat (fundațiile, placa parterului și stâlpii) și parțial din structură metalică cu închideri termoizolante ale pereților și nivelatorii, precum și conformată din punct de vedere al securității la incendiu” ne-a declarat primarul Adrian Ghiță.
Sala multifuncțională a fost gândită pentru manifestări sportive și culturale cu mulți participanți.
Lucrările de execuție vor dura șase luni de la semnarea ordinului de începere pe 07.06.2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *