Zi cu dubla semnificație

Ziua Eroilor şi Înălţare, administrația din ilfof a fost inaugurat și noul parc din centrul comunei.

Ceremonia de cinstire a eroilor din Gruiu care și-au jertfit viata pentru tara. s-a împletit cu cea de inaugurare a parcului amenajat pe locul unde se afla fostul sediu al Primăriei Gruiu.

Arizanul proiectului este primarul Ion Samoilă, care și-a dorit pentru cetățeni un loc modern, prin arhitectura sa unică și fântâna arteziană din centrul parcului.La ceremonie au fost prezenți numeroși copii veniți împreună cu părinții lor la inaugurarea acestui obiectiv și la ceremonie. Aceștia au rămas impresionați de fântână arteziana și de jocul creat de apa.

Momentul solemn al ceremoniei de comemorare a celor căzuți în lupta,a fost marcat și de prezenta președintelui Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, vicepreședintele CL Ilfov Ștefan Rădulescu, prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, însoțit și de subprefectul Andrei Scutelnicu. Lor li s-au alăturat primarul comunei Snagov, Mihai Anghel, predecesorul acestuia, Marian Oancea, dar și directorul general adjunct al RNP Romsilva, Cezar Răduță.

Evenimentul a fost deschis de o slujba religioasa, oficiată de un sobor de preoți alcătuit din slujitorii parohiilor gruiene, părinții Ioan Șuțu, Parohia Lipia, Marian Trușcă, Parohia Bojdani, Daniel Avram, Parohia Siliștea Snagovului, Gabriel Darie, Parohia Gruiu și Adrian Ioniță.

După momentul religios oficialitățile prezente au tăiat panglica inaugurală a noului parc din Gruiu.

„Bună ziua tuturor celor de față și Hristos s-a-Nălțat! Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit tot ceea ce ne-am propus. Mai avem multe proiecte de înfăptuit și sper că nu ne ne vom opri aici, cei care gospodărim comuna în prezent și cei care ne vor urma, dar și cei care diriguiesc destinele județului.Primarul Ion Samuila i-a multumit pentru ajutor președintelui Consiliului Județean Ifov și i-a transmis sa isi respecte toate promisiunile pe care le-a făcut locuitorilor din Gruiu. La eveniment a fost prezent și domnul director general adjunct al RNP Romsilva, Cezar Răduță. Mulțumiri au fost adresate și domnului inginer care a vegheat ca lucrările la acest parc să se desfășoare cât mai bine.

De asemenea, edilul a mulțu­mit și colectivului primăriei, unul de invidiat ca pregătire și profesionalism, dar și viceprimarului George Ghiulea pentru implicare.

La rândul său, pre­ședintele Consiliului Jude­țean Ilfov l-a felicitat pe edilul din Gruiu pentru realizările sale.

Președintele Cj Ilfov a declarat referitor la act proiect, citez „Vreau să-l felicit pe domnul primar pentru acest obiectiv. El este început de predecesorul meu, Marian Petrache, care, împreună cu domnul primar are tot meritul pentru această realizare! Ce pot să promit, la rândul meu, este ca peste trei ani, la finalul mandatului, să fi inaugurat un alt obiectiv propus de domnul primar și sprijinit de mine”.

Primarul Ion Samoilă și viceprimarul George Ghiulea au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor, aflat la intrarea Parcului.