Sănătatea pe primul loc în Domnești

În 𝟭𝟮 𝗦𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, a început implementarea proiectului “Ilfov pentru Inima ta” în Mogoșoaia, Domnești, Voluntari, Chiajna și Bragadiru.
Acest proiect prevede achiziționarea și amplasarea de Defibrilatoare Externe Automate (DEA), în puncte strategice, în zonele cu trafic intens, accesibile tuturor membrilor comunității și, totodată, organizarea de cursuri gratuite, susținute de Fundația „Părinți Salvatori”, pentru pregătirea populației în acordarea de prim-ajutor și utilizarea corectă a unui defibrilator. Aparatele sunt simplu de utilizat și ghidate vocal, astfel încât și persoanele fără experiență medicală pot interveni eficient în situații de urgență.
Pentru primarul Adrian Ghiță sănătatea cetățenilor este o prioritate.
Și la Domnești acest defibrilator vine în sprijinul cetățenilor cu probleme de sănătate.
În mandatul anterior, edilul a finalizat Centrul pentru Situații de Urgență în Domnești și dispensarul medical , a început procedurile pentru construirea unui centru de asistență medicală și primiri urgențe 24/24.
Proiectul se desfășoară doar în 5 localități din Ilfov și a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și Fundația „Părinți Salvatori”.
După montarea acestuia, s-a organizat un curs de resuscitare și defibrilare, ținut de Vasile Vlașin, fondatorul fundației, care a pus umărul în implementarea acestui proiect și a oferit informații prețioase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *